Rosaline Zeeman

Thema: Loslaten in het veiligheidsdomein

 

Vraag: 

Veiligheid is alles overheersend en alle andere domeinen worden ook nog eens vanuit eens veiligheidsperspectief bekeken. Wat zegt dat over de staat van ons land? Waarom moeten we curatief repareren wat we preventief laten liggen? Hoe komt het dat we als Veiligheidsclub over een hoge status beschikken, maar in feite het afvoerputje van de organisatie zijn? Is er geen behoefte aan een concept, een visie op veiligheid in het perspectief van een nieuw paradigma?

 

Leerervaring: 

Ik heb geleerd om zowel dieper in te gaan op onderwerpen als terug te schakelen naar de helikopterview. Betere vragen te stellen, waarom vragen te stellen om tot de kern te komen. Ik heb geleerd dat voor mij, persoonlijke interesse enorm belangrijk is om me goed in onderwerpen te verdiepen en dat daar ook mijn passie zit. Dat het ontzettend leuk is om met een club uit verschillende gemeenten samen te werken en dat het goed is om in elkaar werelden mee genomen te worden. En dat het verhelderend is om soms naar theorieën te kijken om de (verwarrende) wereld om je heen te verklaren.

 

Bijdrage aan organisatie:

Ik wil leiderschap tonen in het werk dat ik doe. Ik vind het daarbij belangrijk om congruent te zijn, eerlijk en betrouwbaar te zijn, lef hebben, eigenbelangen van onze afdeling schikken naar organisatiebrede doelen als dat nodig is, duurzaam naar de toekomst te kijken en op tijd mee te bewegen richting die toekomst.

Leercirkel

Participatie en cultuurverandering

info

Kwetsbaarheid is kracht

info

Loslaten in het veiligheidsdomein

info

Zonder zuurstof, warmte en voeding geen vuur

info
Alumni uit deze leercirkel

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment