Loes Joosten-Derix

Thema: Kweken van creatief bewustzijn

 

Vraag: 

Als ik naar mezelf kijk en naar mijn collega’s, dan zie ik dat we overmand worden door taken en opdrachten, we vliegen van hot naar her, worden ‘overvallen’ door tal van nieuwe en – op zich inspirerende initiatieven – maar die komen er allemaal bij. Er gaat niets af, er is geen focus en geen strategie op een focus. We zijn robots en looslaven geworden. Kan dat de bedoeling zijn om in een gemeente te werken? Tot wat transformeert het systeem ons? Neemt het systeem ons nog wel serieus?

 

Leerervaring: 

Met de Leercirkels ben ik weer opnieuw met een open blik gaan kijken. En mijn geheugen is weer opgefrist, dat het belangrijk is om de Why te verkondigen en niet het What. De manier van feedback geven in de vorm van de rollen ‘interviewer’, ‘observant’ en ‘luisteraar’ vond ik een heel prettige manier van elkaar bevragen en tot een helder inzicht te komen. Hiermee kom je dieper tot de kern van een vraagstuk en leer je oordeelloos te luisteren en feedback te geven. De wekelijkse filmpjes, om bepaalde onderwerpen te verduidelijken, vind ik zeer goed werken.  Hiermee heb ik meer inzicht gekregen in mijn huidige manier van werken en hoe het ook anders kan.

Ik ben me bewuster geworden van het feit dat ik mijn eigenheid veel meer in mijn werk kan leggen dan dat ik eigenlijk nu doe. Dat ik daarmee mezelf een plezier doe en de organisatie meer te bieden heb

 

Bijdrage aan organisatie:

Door mijn creatieve achtergrond heb ik geleerd om eerst de vraag helder te krijgen. Op zoek gaan naar de Wie, Wat en Waarom-vraag en vervolgens pas de Hoe vraag invullen. De principes van een creatief proces passen bij een netwerkorganisatie. Met de kennis van de Leercirkels erbij in mijn rugzak, kan ik anderen inspireren.

Leercirkel

Kweken van creatief bewustzijn

info

De koers van de organisatie

info

Overwinnen van de angst om te veranderen

info

 Leiding geven in de nieuwe tijd

info

Strijd tussen zorgsystemen

info
Alumni uit deze leercirkel

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment