Jurgita Steile

Thema: Overwinnen van de angst om te veranderen

 

Vraag: 

Kernvraag is: hoe kan ik vanuit mijn achtergrond – geboren en getogen in Litouwen – en leerervaring in Nederland om te integreren en me aan te passen iets zeggen over de gewenste cultuurverandering in de gemeente Etten-Leur? Wat kan de gemeente hebben aan mijn inzichten om van een Ik-gerichte puber door te groeien naar een Wij-gerichte volwassene?

 

Leerervaring: 

Ik heb in de afgelopen tijd door het inbrengen en behandelen van ieders casus geleerd hoe belangrijk het is om oordeel-loos te luisteren en goede vragen te stellen om er achter te komen waar het nu echt om gaat. Van nature zijn we geneigd meteen te zoeken naar een oplossing zonder dat we echter weten wat eigenlijk het probleem is. Dat leidt vaak niet naar een echte oplossing, waardoor het vraagstuk blijft bestaan. Ik heb in de afgelopen maanden geleerd dit te erkennen, durven los te laten en durven stappen te nemen, want verandering is ‘groot zien en klein beginnen’.

 

Bijdrage aan organisatie:

Onze samenleving is aan het veranderen. Nieuwe inzichten en nieuwe manieren van leven en werken zijn onvermijdelijk. Braun en Kramer zeggen in hun boek ‘Corporate tribe’: “Als we leren wat we al weten, is veranderen niet meer zo zwaar”. Maar is dat ook zo? Heb ik dat zelf ook ervaren in mijn eigen proces van cultuurverandering? Die ervaringen en nog veel meer wil ik graag delen met mijn collega’s. Met nieuwe inzichten en kennis die ik tijdens de Beyerdavonden heb opgedaan, in combinatie met mijn ervaring wil ik graag een gids voor de organisatie zijn. Door de mogelijk heersende angst en onzekerheid om te buigen in positieve energie wil ik collega’s graag bewust maken van de verandering en hen helpen door deze kwetsbare periode heen te komen.

Leercirkel

Kweken van creatief bewustzijn

info

De koers van de organisatie

info

Overwinnen van de angst om te veranderen

info

 Leiding geven in de nieuwe tijd

info

Strijd tussen zorgsystemen

info
Alumni uit deze leercirkel

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment