Jos Schalk

Thema: Wonen en werken in Moerdijk is zo gek nog niet!

 

Vraag: 

De overheid is zich geleidelijk aan aan het openen naar de burgers. Uitgangspunt is met plezier willen werken voor de inwoners, in hen geïnteresseerd zijn en je de vraag te blijven stellen: “hoe zou ik zelf graag geholpen willen worden?” Er is in de participatie met burgers in de afgelopen jaren veel ten goede veranderd: er is meer inspraak en betrokkenheid, maar de voortgang van de uitgezette projecten verloopt traag en stroperig. Steeds is weer de vraag: waar hebben burgers behoefte aan en in hoeverre is daaraan te voldoen?

 

Leerervaring: 

In de afgelopen weken heb ik geleerd om vanuit meerdere kanten naar een bepaalde ontwikkeling te kijken. Ook heb ik ervaren dat het belangrijk is om ‘jezelf’ te blijven en waar aanwezig, kansen te pakken (actieve bijdrage te leveren aan het geheel) of soms juist niets te doen (op mijn handen zitten). 

Ik heb geleerd om nog meer te gaan ‘netwerken’ om daarmee inzicht te kunnen krijgen welke (innovatieve) ontwikkelingen er zowel ‘binnen als buiten’ onze organisatie spelen.    

Tot slot heb ik ervaren dat het lezen van  (vak) literatuur nieuwe inzichten oplevert en heb ik ervaren  dat lezen van (vak)literatuur ook ontspannend kan zijn.

 

Bijdrage aan organisatie:

Door de bagage die ik heb meegekregen in de Leercirkel kijk ik nu anders naar vraagstukken. Ik probeer eerst het Waarom te achterhalen en tracht anderen daar in mee te nemen om die vraag zich ook te laten stellen. Door de connecties binnen de leercirkel zijn nieuwe relaties ontstaan. Dat is prettig en wij kunnen elkaar onderling goed helpen en kunnen de verandering teweeg brengen, de steentjes in de vijver vormen.

Leercirkel

Van regelneef naar regelaar

info

De nieuwe rol van de ondernemingsraad

info

Zingeving in het dagelijkse werk

info

Wonen en werken in Moerdijk is zo gek nog niet!

info

Op weg naar participatieve, digitale dienstverlening

info
Alumni uit deze leercirkel

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment