Thema: Waardegedreven organisatie

Vraag: 

Organisatieontwikkeling wordt binnen Bergen op Zoom belangrijk geacht. Dat vindt plaats langs een drietal lijnen: opgave gestuurd werken, zelforganisatie en waarde-gedreven organiseren. Langs deze wegen zou de droom van Bergen op Zoom gerealiseerd moeten worden. Maar: hoe creëer je de juiste waarden en krijgt die doorleefd in een omgeving waarin sprake is van weinig vertrouwen?

 

Leerervaring: 

“Ik ben me bewust geworden van het veranderende wereldbeeld. Hoewel het wel al lang gezegd werd als reden voor transities/transformaties, het gaat er om dat je het ook (aan)voelt (intrinsiek) dat het om ons heen verandert en dat wij als organisatie ook daarin mee moeten. Het besef dat de huidige werkwijze niet meer past bij wat gevraagd wordt. En dat tijd genomen moet worden om er over na te denken en bij stil te staan”.

 

Bijdrage aan organisatie:

“Ik wil leiderschap tonen in overleggen en in situaties door de vraag achter de vraag te durven duiden. Dus niet alleen maar handelen uit gewoonte en op de automatische piloot, maar om steeds te proberen vanuit een hoger abstractieniveau naar situaties te kijken en van daaruit te handelen (denk aan op de rand van de emmer i.p.v. onderin die emmer)”.

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment