Ilona van der Korput

Thema: Samen naar de top

 

Vraag: 

De overheersende cultuur is nog steeds die van elkaar mijden of juist overtuigen en niet luisteren naar de redelijkheid van andermans argumenten. De vraag is: hoe krijgen we die overheersende houding doorbroken? Hoe kunnen we uitgaande van een volwassen dialoog elkaar respectvol bevragen en samenwerken om tot een beter resultaat te komen?

 

Leerervaring: 

Ik heb de afgelopen weken geleerd om op een andere manier te denken en soms even een stap opzij te zetten en de situatie als het ware te bevriezen, er boven te gaan hangen en te zoeken naar linken. Soms ergens niet inhoudelijk op in gaan, maar dit vanuit een ander hoger en samenhangender perspectief te gaan zien.

 

Bijdrage aan organisatie:

Mijn bijdrage aan de nieuwe organisatie is het toepassen van wat ik tijdens de leercirkel geleerd heb. Ik bedoel hiermee het anders kijken naar een situatie en hierin mijn collega’s meenemen. Om op deze manier onder andere de organisatievernieuwing mee vorm te geven. Om de weerstand bespreekbaar te maken en uiteindelijk te laten verdwijnen of zeker af te laten nemen en om deze weerstand om te zetten in positiviteit en positieve gedragingen en acties.

Leercirkel

Kweken van creatief bewustzijn

info

De koers van de organisatie

info

Overwinnen van de angst om te veranderen

info

 Leiding geven in de nieuwe tijd

info

Strijd tussen zorgsystemen

info
Alumni uit deze leercirkel

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment