Filiz van Toren

Thema: Omslag in de WMO

 

Vraag: 

Hoe kunnen we oversteken van een familiecultuur die regelgeleid gedrag vertoont, naar een professionele cultuur die zich laat leiden door waarden, welke geïnspireerd zijn door de bedoeling en die uitgaat van de behoeften van de mens? Hoewel we niet allemaal dezelfde snelheid hebben, is toch een belangrijke vraag of we iedereen wel binnenboord kunnen en willen houden? Tot slot, is een belangrijke vraag voor mijzelf of de organisatie mij (en ik mijzelf ook) voldoende ruimte geeft om – zoals ik binnen gekomen ben – buiten de lijntjes te kleuren.

 

Leerervaring: 

Dat ik meer dan een werknemer ben, een bijdrager aan het groter geheel! Wiens mening ertoe doet, en wiens mening er mag zijn. Dat ik leiderschap mag tonen, en verantwoordelijkheid mag nemen. Ik heb geleerd meer vertrouwen te hebben in mijzelf, waaruit leiderschap zich kan ontwikkelen. En dat persoonlijke ontwikkeling voor ieder mens, ook het geheime wapen is voor zakelijk succes. Ik zal mijn persoonlijke ontwikkeling, dan ook zeker inzetten bij de ontwikkeling van de nieuw organisatie.

 

Bijdrage aan organisatie:

Leiderschap tonen door mijzelf verantwoordelijk te voelen, om de ander aan te spreken op zijn eigen verantwoordelijkheid wanneer nodig!

Leercirkel

Participatie en cultuurverandering

info

Kwetsbaarheid is kracht

info

Loslaten in het veiligheidsdomein

info

Zonder zuurstof, warmte en voeding geen vuur

info
Alumni uit deze leercirkel

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment