Evelien de Neve

Thema: Comfort is killing

 

Vraag: 

Is het genoeg als de accountant z’n stempel op de jaarrekening heeft gezet? Is het genoeg wanneer ik mijn best doe om zo goed mogelijk mijn werk te doen? Vragen, die me bezig zijn gaan houden: raadsleden die de P&C cyclus onvoldoende in de vingers hebben en wel moeten sturen. Ikzelf in een cocon, op een eiland waar het ergens geriefelijk is, maar wat zou mijn toegevoegde waarde kunnen zijn? De oplossingsrichting zit ‘m in de accountability – het durven echt verantwoor-ding af te leggen voor wat je doet en wat je bent. Dat is in ieders belang.

 

Leerervaring: 

Comfort is killing. Stap uit je comfortzone, als je iets wilt veranderen kom dan zelf in actie. Heb je ergens last van -> doe er iets aan. Het zijn misschien allemaal open deuren, maar ik was mezelf er onvoldoende bewust van. 

Gevolg -> cynisme. Word ik daar gelukkig van?  Nee. Wordt de organisatie daar beter van? Nee. Ik hoop met de leergang vers in mijn geheugen, voorzichtig, de spiegel weer eens wat vaker voor te houden bij collega’s. En hen na te laten denken of hun ‘Why’ en mogelijk deelname aan de leercirkel.

 

Bijdrage aan organisatie:

Een aangescherpte geest en een actiegerichte houding om, binnen mijn mogelijkheden, verandering aan te brengen in mijn werk.

Leercirkel

Van regelneef naar regelaar

info

De nieuwe rol van de ondernemingsraad

info

Zingeving in het dagelijkse werk

info

Wonen en werken in Moerdijk is zo gek nog niet!

info

Op weg naar participatieve, digitale dienstverlening

info
Alumni uit deze leercirkel

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment