Thema: Ondernemingsraad binnen een gemeente in verandering

 

Vraag:

Tijden veranderen en verhoudingen tussen management en ondernemingsraad dus ook. Vanuit een meer pro-actieve houding zal de ondernemingsraad meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor de koers van de organisatie in plaats van alleen beschermer te zijn van ooit  opgebouwde rechten. De vraag is in hoeverre de ondernemingsraad waarde kan en wil creëren voor de gehele organisatie, dus voorbij de individuele en collectieve belangen.

 

Leerervaring:

“We zijn in Zundert al op de goede weg, maar we moeten goed weten wat ons wereldbeeld en onze visie en missie zijn. Dan hoeven we niet als een kip zonder kop te blijven acteren. Ook heb ik geleerd dat we in de regio heel veel van elkaar kunnen leren en dat we er niet alleen voor staan. Dat er ‘klokkenluiders’ moeten zijn om de verandering verder op gang te helpen. Het gaat om meer dan een structuurverandering alleen. Ik ben blij om een rol te spelen als veranderaar, maar vind het ook best spannend”.

 

Bijdrage aan organisatie:

“Mijn casus gaat over een veranderende OR binnen de nieuwe organisatie. Ik denk dat mijn bijdrage vooral gelegen is in het tonen van een voorbeeld. Om het in beeldspraak te zeggen: de sporen voor het langlaufen te trekken samen met nog een aantal collega’s, zodat het voor andere collega’s makkelijker wordt om te kunnen langlaufen. Of dat het goede voorbeeld is dat kan alleen achteraf worden bepaald”.

 

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment