Annebeth Evertz

Thema: Van regelneef naar regelaar

 

Vraag: 

De gemeente heeft nog een flinke slag te maken om leefwereld en systeemwereld met elkaar te verbinden. Dat geldt voor juristen in het bijzonder. Hoe kunnen we  de vastliggende waarden uit het recht – bijvoorbeeld het verbod op willekeur – verbinden met het verhaal van de burger? Hoe kunnen de regels van het recht en het rechtvaardigheidsgevoel van de burger meer in balans worden gebracht?

 

Leerervaring: 

Ik heb geleerd om vanuit mijn eigen rol als juridisch teamlid veranderingen in de samenleving te kunnen duiden en vanuit mijn eigen rol invloed uit te oefenen binnen die overheidsorganisatie. Verder is tijdens de opleiding mijn oude passie voor de filosofie aangewakkerd en gun ik mijzelf tegenwoordig een uurtje filosofie per dag!

 

Bijdrage aan organisatie:

Ik maak onderdeel uit van een zevenkoppig juristenteam. Dit is een voorbeeld van een zelfsturend team waar teamleden gelijkwaardig binnen dit team functioneren. Het team vult elkaar aan en helpt elkaar waar nodig. Mijn bijdrage aan de nieuwe organisatie zal in ieder geval zijn om ons team in de etalage te zetten als voorbeeld van een zelfsturend team en de kennis en ervaring, die wij uit die zelfsturing opdoen uit te dragen naar en te delen met de andere teams.

Leercirkel

Van regelneef naar regelaar

info

De nieuwe rol van de ondernemingsraad

info

Zingeving in het dagelijkse werk

info

Wonen en werken in Moerdijk is zo gek nog niet!

info

Op weg naar participatieve, digitale dienstverlening

info
Alumni uit deze leercirkel

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment